Prefectul Sebastian Mihai Lupuț a mediat discuțiile pe tema realizării rețelei de apă și canalizare în Recea și Mocira

  • Dată : February 16, 2017 - February 16, 2017
  • Oră : 09:00 - 10:00

Prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, a invitat astăzi, joi, 16 februarie, la discuții reprezentanții tuturor părților interesate în problema implementării proiectului privind realizarea rețelei de apă și canalizare în localitățile Recea și Mocira. Au fost prezenți primarul comunei Recea, Octavian Pavel, reprezentanți ai SC Vital SA, Secția Drumuri Naționale, Composesoratul Recea, Primăria Baia Mare.


Realizarea rețelei de apă și canalizare în Recea și Mocira este un proiect POIM implementat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, care prevede racordarea la stația de epurare din Baia Mare. Proiectul prevede trecerea conductelor peste anumite suprafețe de teren aparținând Composesoratului Recea, Composesoratului Mocira și Bisericii Săsar. La momentul începerii proiectului nu se cunoștea faptul că aceste terenuri sunt private, iar legea nu permite amplasarea conductelor decât pe terenuri de utilitate publică. În prezent, lucrările au fost oprite, din pricina unei plângeri penale înaintate de Composesoratul Mocira. Anterior, o plângere similară din partea Composesoratului Recea a fost soluționată prin neînceperea urmăririi penale.


Cei prezenți nu au reușit să găsească o soluție legală și mulțumitoare pentru toate părțile în ceea ce privește punerea la dispoziție a unor terenuri pentru traversarea conductelor de apă și canalizare. Prefectul Sebastian Mihai Lupuț a propus organizarea în scurt timp a unei alte întâlniri, la care să participe și un reprezentant al OCPI și un jurist, pentru găsirea unei soluții legale, astfel încât proiectul să poată fi implementat, iar finanțarea să nu fie pierdută.

Locatie Eveniment