Prefectul Sebastian Mihai Lupuț a condus ședința Comisiei Județene de Fond Funciar  

  • Dată : January 30, 2017 -

 

 

 

Comisia Județeană de Fond Funciar, întrunită în ședință luni, 30 ianuarie, la Palatul Administrativ din Baia Mare, a avut pe ordinea de zi analizarea a 200 dosare, având ca obiect validarea/invalidarea a 191 documentații privind terenuri agricole și a 9 privind terenuri cu vegetație forestieră. Întâlnirea a fost condusă de prefectul Sebastian Mihai Lupuț, președintele comisiei. 

S-au avut în vedere solicitări privind reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenuri agricole de pe raza a peste 30 de unități administrativ-teritoriale. Marea majoritate au fost validate, doar în cazul unui dosar privind un teren de pe raza UAT Tăuții Măgherăuș decizia a fost amânată.  

fond_funciar (6)

În ceea ce privește terenurile cu vegetație forestieră, a fost invalidată o solicitare privind reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafața de 40 ha pe raza UAT Bârsana, din cauză că de la dosar lipsea cererea depusă în termen. O altă decizie, privind validarea dreptului d eproprietate și a amplasamentului pentru un teren în suprafață de 181,78 ha, pe raza UAT Târgu Lăpuș, a fost amânată.

În finalul ședinței, a fost prezentată situația reprezentării Comisiei Județene de Fond Funciar în fața instanțelor de judecată. Astfel, în anul 2016 au fost constituite 135 de dosare, dintre care instanța a soluționat 5 acțiuni prin admiterea cererilor reclamanților, 6 prin respingere și una prin renunțarea la judecată, restul fiind pe rol.

 

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

 

 

Locatie Eveniment